"Târgul meşterilor populari" şi-a deschis porţile/ Zeci de meşteşugari şi sute de obiecte tradiţionale
Foto: Foto: arhiva CCDJ

"Târgul meşterilor populari" şi-a deschis porţile/ Zeci de meşteşugari şi sute de obiecte tradiţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor putea cunoaşte şi admira o parte din lumea tradiţiilor româneşti vizitând, de astăzi până duminică, standurile „Târgului meşterilor populari”, ajuns la a XIV-a ediţie, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, pe aleea pietonală din Ţiglina I.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, începând cu ora 11,30 şi va continua cu un concert folcloric. Spectacolele vor fi oferite de Ansamblul „Doina Covurluiului”, elevi ai clasei de Canto popular de la Şcoala de Arte, Fanfara „Valurile Dunării” şi de câştigătorii Festivalului „Perla Dunării”.

Peste 40 de meşteri din toate colţurile ţării

"La fel ca la ediţiile anterioare, „Târgul meşterilor populari” se doreşte a fi o alternativă viabilă, precum şi o veritabilă şcoală de formare a gustului pentru frumos, oferită tuturor gălăţenilor, tineri şi vârstnici deopotrivă. El se adresează în special oamenilor pentru care tradiţia noastră este un domeniu încă necunoscut, cu toate că a oferit dintotdeauna şi oferă şi acum un bogat material de documentare privind obiceiurile şi tradiţiile înaintaşilor noştri”, ne-a spus Anişoara Ştefănucă, şeful secţiei Cercetare din cadrul Centrului Cultural.

La eveniment, vor fi prezenţi nu mai puţin de 45 de meşteri populari veniţi din toate colţurile ţării: Suceava, Braşov, Vâlcea, Botoşani, Mureş, Vaslui, Argeş, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Iaşi, Neamţ şi, bineînţeles, Galaţi. Aceştia aduc pentru gălăţeni sute de obiecte şi preparate tradiţionale româneşti, ce vor putea fi admirate şi cumpărate la standurile împărţite pe domeniile: olărit, cioplit lemn, curelărie, împletituri nuiele, ouă încondeiate, măşti populare, ţesături tradiţionale, icoane pictare, podoabe, produse culinare.

Trei zile de demonstraţii şi spectacole

Programul de vineri, prima zi a târgului, cuprinde un concert susţinut de Fanfara „Valurile Dunării”, o demonstraţie de meşteşuguri, un spectacol oferit de Ansamblul „Doina Covurluiului” şi elevi ai clasei de Canto popular de la Şcoala de Arte. Sâmbătă şi duminică, prezentarea produselor la standuri va începe la ora 8,00, după care, la ora 10,00, trecătorii se vor bucura de o nouă demonstraţie de meşteşuguri. Mai târziu, la ora 18,30, este programat un nou spectacol etnofolcloric, susţinut de „Valurile Dunării” şi „Doina Covurluiului”. Programul se va încheia, în toate cele trei zile, la ora 20,30.

 

Citeşte şi: Bloggeri români cu notorietate vin duminică la Galaţi/ BGG, la a cincea ediţie

Citit 2178 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.