Două seri de râs cu poftă, pe scena Teatrului Dramatic
Foto: Imagine din spectacolul "Matrimoniale"

Două seri de râs cu poftă, pe scena Teatrului Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Gaiţele" sau garanţia râsului sănătos

Mâine, 7 iunie, de la orele 19,00, scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vă întâmpină cu un spectacol jucat cu vervă: celebra tragicomedie "Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu, de data aceasta în interpretarea studenţilor din anul al III-lea Actorie ai Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, clasa conf. univ. dr. Maria Ganeva, Bulgaria. Regia artistică este semnată de asist. univ. dr. Adelaida Zamfira.

Distribuţia: Oana Mogoş, Georgiana Vincovici, Mihaela Bajura, Răzvan Clopoţel, Roman Gopşa, Nicoleta Moraru, Ana Maria Sinescu, Corina Ivanov, Vlad Vasile, Ştefan Alexandru Forir, George Marcu, care interpretează cu nerv pe un text savuros, cu parfum interbelic.

Cu câteva personaje puternice, de un umor excelent, şi o dramă a iubirii trădate, jucată în numeroase montări de-a lungul timpului, piesa rămâne în permanenţă o atracţie pentru generaţii întregi de spectatori, care au oricum din start garanţia unui seri de umor şi sensibilitate venind din text, la care se adaugă, aşa cum se întâmplă şi acum, jocul profesionist al unor actori entuziaşti, cu dragoste de scenă.

Duminică, umor la "Matrimoniale"

Duminică, 8 iunie, de la ora 19,00, în sala mare a teatrului, sunteţi aşteptaţi la o comedie spumoasă, jucată „la înălţime” de doi cunoscuţi actori gălăţeni: spectacolul „Matrimoniale”, de Szolt Pozgai, în regia lui Cătălin Vasiliu.

În distribuţie: Carmen Albu şi Marian Sterian, cunoscut de pe scena Teatrului „Gulliver”, dar şi din alte spectacole ale Dramaticului.

"Acţiunea este incitantă, fără complicaţii filosofice, are şi o zonă de suspans: un spectacol de o oră şi un sfert, pentru doi actori care, realmente, au ce juca. Sunt nişte roluri pe care şi le-ar fi dorit orice actor din teatru. Marian Sterian face un tur de forţă, interpretând şase roluri diferite" - a consemnat o cronică la premieră.

Citit 1322 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 12:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.