Ocolul sponsorului în 3,14 zile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

(către domnul Iulian, singurul meu finanţator pentru cartea "Copilăria cu flămânde")

Beau pe registru, fumez pe registru;/ în registru mă simt ca peştele în apă;/ am datorii la o frumoasă, la două frumoase,/ la toate frumoasele fără verbul… ("îmi scapă").

Una îmi dă foc la ţigara de împrumut,/ alta îmi dă ţigară la focul pe care îl am/ de pe vremea când Infernul era la început/ şi pe Dante îl durea în pălăria lui Omar Khayyam.

Nişte nebuni mă scrutează plictisiţi, ca pe un pion;/ parcă le-am luat regina la cine ştie ce…Ah!/ parcă le-am furat nevasta la plimbare, la cozerie!/…Pot să stea liniştiţi, eu nu cunosc decât şah!

Doar a spus că mă las de toate, mai ales de nimic!/…Uite-aşa, să intru în rând cu lumea asta de pluş/ sau de mucava sau de ce vreţi dumneavoastră/ când staţi la geam şi vă zgâiţi la corcoduş!

Vine un prieten la care am plecat şi n-am ajuns/ nici după o lună, nici după un an…după atâta absenţă,/ mă apostrofează: nu-ţi este ruşine obrazului,/ domnule Harababură, să trăieşti la fără frecvenţă?

Ehehei, doamnelor şi domnilor, bomba cu poezitroni/ - cum zicea poetul Ioanid Romanescu - a trecut de Nistru,/ a trecut de Himalaya, a trecut de Dumnezeu!/…Sunt re/luat cu dragoste şi migală în registru!

Citit 589 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.