Tenorii şi Madama Butterfly, preferate de gălăţeni la Festivalul Leonard

Tenorii şi Madama Butterfly, preferate de gălăţeni la Festivalul Leonard
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spectacolele „Noaptea celor trei tenori” şi „Madama Butterfly” au fost cel mai bine primite de gălăţeni, la Festivalul Internaţional „Leonard” din acest an, încheiat duminică seara.

Timp de trei săptămâni, Teatrul Muzical „Nae Leonard” a găzduit ediţia a VI-a a manifestării, apreciată de Laura Sava, directorul interimar al instituţiei, drept „una frumoasă şi reuşită”. Asta mai ales în condiţiile unui buget redus cu 30 la sută faţă de cel alocat în anii precedenţi. Totuşi, ieri, instituţia nu avea un bilanţ financiar al festivalului abia încheiat. 

Prezenţa, sub aşteptări

Cei trei solişti italieni care au urcat pe scena gălăţeană în a doua seară de festival - Giuliano di Filipo, Vincenzo Sanso, Daniele Penco – au oferit o seară de excepţie reprezentanţilor marilor firme gălăţene, la Gala IMM-urilor.

„Spectatorii au fost foarte încântaţi s-o vadă în rolul protagonistei din opera „Madama Butterfly” pe artista japoneză Akiko Hayakawa. Gala lirică şi gala de balet au fost, de asemenea, căutate”, ne-a declarat Laura Sava. Totuşi, aceasta a adăugat că, raportat la nivelul eforturilor organizatorilor, prezenţa gălăţenilor în sala de spectacole a fost, de cele mai multe ori, sub aşteptări.

„Cred că explicaţia vine din faptul că am intrat la concurenţă cu vremea extrem de frumoasă, iar gălăţenii au preferat să petreacă o seară agreabilă undeva afară, nu în interior. Din păcate, în acest an, fondurile nu ne-au permis să mai amenajăm scena din Grădina Leonard. Am fi dorit ca de spectacolele pregătite de noi să se bucure cât mai mulţi gălăţeni”, a spus directorul interimar la teatrului, subliniind în mod deosebit munca întregului colectivul de orchestră care, aproape în fiecare dintre serile festivalului, şi-a adus contribuţia la spectacol.

Planuri de viitor

Organizatorii pregătesc pentru ediţia de anul viitor şi seri de operetă sau gale cu arii celebre de operetă, gen muzical care, anul acesta, a lipsit din program. „Va rămâne şi o seară dedicată Galei Estradei, aşa cum a fost şi în ediţia din 2009, pentru că vrem să îi readucem în atenţia publicului pe cei care şi-au sacrificat ani din viaţa lor pe scenă, în perioada în care se jucau şi 4-5 spectacole pe zi. În plus, vrem să promovăm mai mult creaţia românească. De altfel, festivalul din acest an a început printr-un concert în care am adus în atenţie lucrările compozitorului Viorel Munteanu”, am mai aflat de la reprezentanta teatrului gălăţean.

Până la ediţia de anul viitor, gălăţenii sunt aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii, la cele două spectacole cu care se încheie stagiunea din 2009 („Jula Event” - sâmbătă şi „Bal mascat” – duminică), precum şi la stagiunea estivală, programată între 15 august şi 15 septembrie, în Grădina Leonard.

Citit 527 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.