Galaţiul va ajuta Brăila să devină Capitala culturală europeană în 2021
Foto: Foto: braila2021.ro

Galaţiul va ajuta Brăila să devină Capitala culturală europeană în 2021
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primarii Marius Stan şi Aurel Simionescu au semnat, joi, un acord de colaborare între municipiile Galaţi şi Brăila. Acordul vizează colaborarea în domeniul culturii, tineretului şi sportului: teatru, muzică, operă, balet, folclor, expoziţii, cooperare în domeniul arheologiei şi patrimoniului cultural, biblioteci, schimburi de expoziţii, ansambluri muzicale etc.

"Este un acord care sperăm să-i ajute pe cei de la Brăila în tentativa lor curajoasă de a fi declaraţi Capitală culturală europeană în 2021, un obiectiv greu de realizat. Ceea ce ne-a făcut să dăm mâna foarte repede este faptul că au atras de partea lor câteva oraşe importante riverane Dunării, Călăraşi, Tulcea, Giurgiu, Galaţi, iar evenimentul cultural din 2021 se va desfăşura pe întreaga arie, astfel încât programul nostru anual de evenimente culturale se va integra în programul cultural 2021. Noi, oricum, activităţile le vom desfăşura, indiferent dacă Brăila va fi declarată sau nu capitală culturală", a declarat Marius Stan.

Consilierul local independent Gigel Caliga a ţinut să spună că în Planul de Mobilitate Urbană, votat de aleşi, sunt prevăzute noi axe de legătură şi modernizarea celor existente, inclusiv o „pistă de biciclete cu vecinii brăileni”. „Întreaga noastră dezvoltare trebuie să pornească de la desemnarea primului sistem urban megalopolis Galaţi - Brăila. Este şansa noastră. Nu facem parte dintre cei şapte poli de dezvoltare ai României decât prin această breşă, sistem urban cu Brăila. Aş propune să ne gândim dacă este posibil ca periodic să avem şedinţe comune cu brăilenii, la nivel de Consiliu Local, pentru ca astfel de proiecte să nu mai stârnească animozităţi şi să ne dăm seama că avem nevoie unii de alţii”, a spus Caliga.

Replica, maliţioasă, a venit, din partea consilierului PSD Zanfir Ilie: unde ar putea fi ţinute asemenea întruniri?...

Citit 2737 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.