17 premii pentru elevii talentaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Festivalului Naţional de Carte „Axis Libri” s-a desfăşurat Concursul „Scriitori de ieri, de azi şi de mâine” – iniţiat de Lucia Ovezea – preşedintele Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor – Patronatul Cărţii.

„Concursul este un proiect început acum doi ani. De obicei, lansăm o temă în şcoli şi aşteptăm lucrările copiilor timp de o lună, după care îi premiem pentru a-i încuraja şi a le facilita discuţii cu autori de carte şi scriitori profesionişti. La Galaţi s-au înscris peste 100 de elevi,  cu lucrări structurate pe două teme «Galaţi – oraşul inimii mele» şi «Dunărea, cale de ape». În final au fost premiaţi 17 elevi”, ne declară Lucia Ovezea.

Juriul a fost format din Corneliu Antoniu, Victor Cilincă, Sterian Vicol, Letiţia Buruiană, Florina Zaharia, George Lateş şi Lucia Ovezea- preşedintele juriului. S-au atribuit premii pentru talent, stil originalitate, pe două categorii de vârste, 8-14 ani şi 15-18 ani.

Marele Premiu a fost obţinut de Oana Lungu, de la Colegiul „Cuza” şi de Elena Jitca, de la CNMK. De asemenea, premiul preşedintelui juriului a fost acordat Georgianei Bristena Mantu – eleva cu cea mai mare medie de admitere.

S-au mai acordat distincţii şi altor elevi: Diana Boşneagă, Iulia Grecu, Ana Maria Barbu, Georgiana Arhip, Liana Dinică, Roxana Cristea, Arabela Nedelcu, George Netu - de la CNVA, Beatrice Caitas şi Andrada Popa - de la „Cuza”, Ioana Staicu, Alexandru Crăciun şi Alina Bocăneală – Şcoala Nr. 28 şi Ioana Istrătescu - de la CNMK.

Tinerele talente au fost felicitate şi li s-au oferit premii în cărţi.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.