A cincea duminică de la Rusalii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A cincea duminică de la Rusalii a fost prilej pentru creştinii ortodocşi de a se ruga pentru ca grijile lumeşti să fie îndepărtate din viaţa lor, pentru ca zi de zi, clipă de clipă să fie pe cale cu Hristos şi nu cu cel rău.

În contextul Evangheliei de ieri, la Catedrala Episcopală a Galaţilor, Arhiereul locului - Înalt Prea Sfinţitul Casian le-a reamintit creştinilor, pentru a câta oară?, că autorul răului nu este Dumnezeu, ci Satan. Însă în  ideea că Dumnezeu doreşte ca noi să ne mântuim,  ne lasă libertatea de a alege calea de urmat prin propria noastră voinţă.

„Un adevărat creştin nu este cel care îşi pizmuieşte,  care blestemă  semenii, care ţipă şi nu are timp să-i asculte pe cei de lângă el, a spus Arhiereul locului. Într-un astfel de om nu este Dumnezeu, tot la fel cum nici în cei doi demonizaţi din ţinutul Gadarei (vezi Matei 8, 28-34; 9,1) - temându-se de Hristos! - s-au dus în turma de porci, s-au amestecat cu porcii  şi au pierit în apă odată cu toată turma… Unui adevărat creştin îi sunt străine invidia, egoismul, ura; ura  este semnul dezumanizării, al degradării umane şi pentru astfel de oameni un adevărat creştin trebuie să se roage neîncetat…”

Neîncetat să ne rugăm şi noi, pentru ca răul dintre fraţi să piară, pentru ca  Hristos să ne scoată din hotarul celui rău, să ne aşeze în lumina dătătoare de viaţă, de credinţă, de nădejde şi de dragoste de Dumnezeu şi de semeni.

Citit 569 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.