Cenuşăreasa deschide stagiunea micuţilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această duminică, la Teatrul Gulliver, se dă startul unei noi stagiuni pline cu spectacole, festivaluri, evenimente pentru copii şi bucurii pentru cei mari. La ora 10,30, toţi iubitorii Teatrului „Gulliver” sunt aşteptaţi la spectacolul „Cenuşăreasa”, adaptat şi regizat de Ciprian Huţanu. Scenografia inedită şi construcţia păpuşilor aparţin lui Vlad Tănase, iar muzica originală, care a fost premiată în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” din acest an, este compusă de Eugen Dan Drăgoi. De altfel, spectacolul a primit Marele Premiu în cadrul aceluiaşi festival.

„Cenuşăreasa”, titlu care greu suportă reinterpretări de esenţă, a fost provocarea pe care Ciprian Huţanu a acceptat-o împreună cu actorii Elena Marin, Ionuţ Negrişanu, Gina Geru, Ramona Păuc şi  Aurelian Iorga.

„Întâlnirea cu trupa de animaţie a Teatrului Gulliver a fost nu doar prilejul unor mici descoperiri în devenirea noastră ca profesionişti,  cât,  mai degrabă,  a unei însemnate determinări de grup orientate către un scop bine definit: abordarea basmului clasic din poziţia confruntării cu imaginile-clişeu pe care cinematografia şi televiziunea le inoculează spectatorului tânăr şi matur, deopotrivă”, mărturiseşte Ciprian Huţanu.

Repertoriul teatrului propune şi alte poveşti şi basme îndrăgite de cei mici. Astfel, aceştia pot alege dintre spectacolele din literatura română, precum „Păcală”, „Sânziana şi Pepelea” sau „Capra cu trei iezi” şi din cea universală: „Albă ca Zăpada”, „Motanul Încălţat”, „Mica Sirenă” sau „Tom Degeţel”. În plus, în această toamnă se va relua unul dintre cele mai jucate şi vzionate reprezentaţii pentru copii din întreaga lume. Este vorba despre adorabila poveste a lui „Pinocchio”, care va putea fi văzută la Teatrul Gulliver începând cu luna octombrie.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Citit 11199 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2016 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.