Spectacol de revistă şi operetă, la Teatrul Muzical

Spectacol de revistă şi operetă, la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sfârşit de săptămână plin, la Teatrul  Muzical, cu spectacole pe toate gusturile: sâmbătă se joacă "Little Birds Nightclub", o revistă pe o temă contemporană, iar duminică, degustăm sonorităţi exotice din opereta "Ţara Surâsului".

Sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 18,00, sunteţi aşteptaţi la spectacolul „Little Birds Nightclub”, un musical cu textul şi regia aparţinându-i tânărului Radu Horghidan. Orchestraţia muzicală îi aparţine dirijorului Nicolae Mantu, scenografia este semnată de plasticiana Rodica Gherghinoiu, iar coregrafia de  Elena Anghel. În distribuţie îl regăsim pe Ionuţ Negrişanu - în rolul managerului, Cristina Bleandură - în rolul Ruby, Cristina Vasopol - în rolul Cristal, Corina Ivanov - Karina, iar Geanina Sion - asistent manager.

Regizorul Radu Horghidan, vorbind despre „Little Birds Nightclub”, declara: „Este un spectacol pe o temă grea: o dramă a societăţii contemporane, sclavia modernă. Peste 2,5 milioane de persoane sunt traficate anual. Consider că teatrul ar trebui să fie foarte bine ancorat în realitatea societăţii şi, prin ceea ce fac, militez pentru acest lucru. Eu cred că teatrul are puterea de a le vorbi direct oamenilor, poate să tragă semnale de alarmă şi să atenţioneze, poate să atingă sufletele: nu cred că cineva poate să rămână indiferent la acest subiect”.

O operetă fără happy-end

Duminică,  5 februarie, de la ora 18,00 se va juca opereta "Ţara Surâsului", în regia lui Adrian Mărginean, sub bagheta dirijorală a lui Sorin Oancea. Distribuţia este numeroasă: Florin Bobei, Adelina Diaconu, Anton Mihail, Adina Lazăr, Alexandru Dobre, Adrian Mărginean, Izabela Oancea, Victoria Mărăndici, Daniel Nistor, Ştefania Stamate, Lenuţa  Bercaru, Maria Orzan, Mirela  Stoica, Ovidiu Ghioc, Costel Donose.

Opereta în două acte „Ţara surâsului” este o lucrare de maturitate a compozitorului Franz Lehar, având la bază libretul creat de Ludwig Herzer şi Fritz Löhner-Beda. Este una dintre foarte puţinele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista doar până la un anumit prag. Acţiunea se petrece la Viena şi în îndepărtata Chină. Misteriosul prinţ Sou-Chong se îndrăgostește de frumoasa Lisa, o fată deşteaptă, voluntară, dar cu spirit romantic. Lisa îl urmează pe prinţ la palatul său din Pekin. Aici, cu fiecare zi care trece, Lisa realizează că dragostea sa pentru prinţul Sou-Chong nu poate depăşi diferenţele de mentalitate dintre cele două civilizaţii, prin urmare, cu durere în suflet, se întoarce în lumea ei.

Citit 1919 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.