Sfârşit de săptămână cu muzică şi dragoste la Teatrul Muzical "N. Leonard"

Sfârşit de săptămână cu muzică şi dragoste la Teatrul  Muzical  "N.  Leonard"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

”Amor cu parfum de altădată" este spectacolul la care sunteţi invitaţi pentru a vă bucura de magia muzicii, sâmbătă, 1 aprilie, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical "N. Leonard".

Este vorba de un spectacol ce pendulează între teatru de revistă şi dramaturgie, cu şlagăre cu parfum interbelic, încurcături în dragoste, momente coregrafice şi proiecţii video care să întregească atmosfera vremurilor idilice în care vor fi transpuşi spectatorii.

Ideea îi aparţine regizorului Octavian Jighirgiu, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, şeful Catedrei de Arta Actorului la Universitatea de Arte „George Enescu”, actor cu premii în ţară şi turnee în străinătate, colaborări regizorale la Televiziunea naţională sau la televiziuni din Iaşi.

"Viteza în care trăim ne îndepărtează din ce în ce mai mult de plăcerea taclalei aşezate, de bucuria unei întâlniri directe între prieteni, de farmecul unei promenade în ţinută de sărbătoare, de tihna admiratului naturii de pe o bancă. În acest “iureş spre nicăieri” avem şansa unor popasuri în care să ne reamintim de noi înşine. Ni le oferă arta. Un astfel de popas vă propun prin acest spectacol. Păţaniile protagoniştilor, asezonate cu sonorităţi din perioada interbelică şi îmbrăcate în haine vintage, redeschid o fereastră spre aroma trecutului. Umorul, filtrat prin culori sepia, completează alături de dansurile specifice perioadei, tabloul unei epoci cu un parfum aparte. Recunosc că această construcţie scenică a fost o provocare, obligându-mă să-mi reevaluez şi să-mi reaşez graniţele gândirii regizorale. Propunerea mea este un balans între teatrul de revistă şi cel dramatic. Sper să fi armonizat cele două genuri", declara regizorul, la premieră.

Şlagărele vor fi interpretate de: Mariana Pisică, Cristina Vasopol, Cristina Ionaşcu, Luminiţa Vologa, Anton Mihail, Ionuţ Negrişanu, Valentin Vasopol şi Adrian Mărginean, în timp ce protagonişti ai momentelor dramatice vor fi: Paul Buţa, Radu Horghidan, Isabela Oancea, Viorica Mărăndici, Maria Miron şi Mitică Belciugan. Dirijor va fi Nicolae Mantu, iar coregrafia este semnată de Edi Stancu. Scenografia îi aparţine Danielei Drăgulescu, iar conceptul video, lui Adrian Cozlac.

Încurcături din dragoste şi arii celebre în "Silvia"

Muzica inegalabilului compozitor Emmerich Kalman şi regia "internaţionalului" Cristian Mihăilescu înseamnă o reţetă sigură pentru duminică 2 aprilie, când, de la ora 18,00, la Teatrul „N. Leonard” se joacă opereta „Silvia”, a inegalabilului compozitor Emmerich Kalman.

Spectacolul poartă amprenta regizorală a unui mare director artistic şi un excelent modernizator în teatrul de operă - regizor de talie internaţională, tenorul Cristian Mihăilescu. Printre alte premii prestigioase, artistul a primit Premiul „Regizorul Anului”, decernat de Uniunea Compozitorilor, Premiul Uniunii Criticii Muzicale pentru „Cel mai bun moment liric”, Premiul „Cel mai bun spectacol al anului”, „Premiul pentru Management Artistic” atribuit „Celui mai bun director” de operă din România.

Dirijor şi maestru de cor este dirijorul şi compozitorul gălăţean de succes şi peste hotare Eugen Dan Drăgoi.

Din distribuţie fac parte artişti gălăţeni îndrăgiţi: Mihaela Alexa, în rolul titular (Silvia), Florin Bobei (Edwin), Silvia Niţă (Cecilia), Adelina Diaconu (Stazi), Adrian Mărginean (Boni), Teodor Niţă (Feri), Alexandru Dobre (Miska), George Apostolache (Arhiducele), Mitică Belciugan (Prinţul Leopold), Viorel Huru şi Ovidiu Ghioc (Lăutarii).

Coregrafia este semnată de Francisc Valkay, costumele au fost realizate de Viorica Petrovici, iar decorurile sunt semnate de Anton Hirschkorn.

Subiectul operetei

În atmosfera efervescentă, încărcată de entuziasmul publicului de la cabaretul Orfeus din Budapesta, celebra cântăreaţă Silvia susţine spectacolul de adio înaintea plecării într-un lung turneu la Paris. Printre meseni circulă zvonul că, din cauza acestei plecări, a izbucnit un adevărat scandal public între contele Boni şi prinţul Edwin, acesta din urmă fiind hotărât să împiedice prin orice mijloace plecarea Silviei la Paris. Dragostea dintre Silvia şi Edwin nu este un secret pentru nimeni, însă nu toţi sunt de acord cu ea. Familia prinţului, în deosebi mama, Cecilia, fostă dansatoare de cabaret, se opune acestei relaţii. Singurii care cunosc secretul Ceciliei sunt bătrânul Feri şi chelnerul de cabaret Miska, însă amândoi au jurat că nu vor trăda adevărata identitate a Ceciliei, cea care a fost cândva Prinţesa Ceardaşului. În final, prinţesa mamă, copleşită de amintirea gloriei din tinereţe, cedează în faţa iubirii tinerilor.

Preţul unui bilet este de 21,6 lei, respectiv, 10,8 lei.

Citit 1220 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2017 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.