Folclor fără graniţe

Folclor fără graniţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul a devenit, începând de miercuri, capitala folclorului de pretutindeni. Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului" a atras ca un magnet sute de gălăţeni care au umplut esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a se bucura de cântece şi jocuri populare, de folclor autentic. Iar spectacolul a ţinut până târziu, în noapte.

Puteţi vedea aici un scurt fragment din spectacol.

„Cel mai bun să câştige!”

Fanfara „Valurile Dunării” a „încălzit” publicul numeros. Gazda Festivalului, Aurelia Bogatu Matei, i-a invitat pe scenă pe preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, şi pe directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Răzvan Avram, pentru a da semnalul de începere a marelui concurs.

„Sper ca festivalul să fie un real succes atât pentru artişti, cât şi pentru dumneavoastră, gălăţenii, pentru că meritaţi. Fie ca cel mai bun să câştige! Distracţie plăcută”, le-a urat preşedintele Chebac gălăţenilor şi invitaţilor.

Regal de folclor

Ansamblul „Doina Covurluiului” a oferit un regal folcloric, purtând publicul prin toate zonele etno-folclorice ale României: Moldova, Oltenia, Năsăud pentru a încheia triumfal cu un dans ţigănesc. Duduia podeaua scenei sub tălpile dansatorilor.

Pe margine, în public, artiştii din Republica Moldova, Federaţia Rusă şi Turcia au încins o sârbă în care s-a prins voiniceşte şi ministrul de peste Prut, Dumitru Cambur.

De pe scaunul juriului, Marin Barbu – preşedinte CIOFF România, pe care nu se poate să nu-l ştiţi de la „Dansez pentru tine”, juca mărunţel pe sub masă. Spectacole extraordinare au susţinut apoi ansamblurile „Mureşelul” -  Târgu Mureş şi „Baladele Deltei” – Tulcea. 

Vineri - Moldova şi Ucraina

Astăzi, seara începe în forţă, la ora 19.00, cu spectacolul extraordinar susţinut de laureaţii celei de-a III-a ediţii a Festivalului, Ansamblul Naţional de Cântece si Dansuri „Diuz-Ava” -  Comrat, Republica Moldova.

Pentru concurenţi încep apoi emoţiile. Ansamblurile „Raduga” şi ”Ethos” din Regiunea Odessa, Ucraina vor trebui să dea tot ce este mai bun pe scenă pentru a convinge juriul că merită titlul suprem. 

Spectacolul extraordinar susţinut de Ansamblul folcloric „Burnasul” din  Alexandria  va încheia o seară minunată, de folclor adevărat, pe care ar fi mare păcat să o rataţi!

Foto 1-2: Dansatorii Ansamblului „Doina Covurluiului”

Foto 3: Sârba din public

Foto 4: Dans ţigănesc

Foto 5: Membrii juriului

Citit 739 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.