Rugă în Duminica românilor migranţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminica trecută, pentru întâia dată, în toate parohiile noastre de pe cuprinsul întregii Patriarhii a Bisericii Ortodoxe Române, a fost celebrată Duminica românilor migranţi. Aprobată anul trecut de Sfântul Sinod al BOR, sărbătoarea este o dovadă a grijii pe care Prea fericitul Daniel, Patriarhul BOR şi Sfântul nostru Sinod o manifestă faţă de românii care lucrează în afara hotarelor României.

Pomeniri

Duminica trecută, în cadrul Sfintelor Liturghii, au fost pomeniţi în mod special „toţi românii migranţi”, iar creştinii care au participat la rugăciune au primit prin Arhiereul locului sau preoţii parohi mesajul Prea Fericitului Patriarh Daniel.

„Ne rugăm pentru ca pe toţi românii reveniţi în vacanţă sau  în concediu de odihnă, care lucrează în străinătate să-i izbovească Mântuitorul nostru Iisus Hristos de încercări sau necazuri, să-i ajute să-şi păstreze credinţa ortodoxă şi identitatea românească şi să cultive ajutorarea frăţească”.

Grija pentru copii

Referindu-se la traumele sufleteşti ale copiilor rămaşi acasă, în grija bunicilor, a rudelor sau a nimănui, Prea Fericitul Daniel îi încurajează pe românii de pretutindeni să caute liniştea şi bucuria revederii în Biserica Mamă a Poporului Român, în parohiile de aici sau de peste graniţă, pentru ca activitatea lor să se împlinească în pace şi sănătate, în bună înţelegere cu cei din jur şi în apărarea bunului nume de creştin şi de român”.

Citit 440 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.