Teatrul de Păpuşi joacă şi vara

Teatrul de Păpuşi joacă şi vara
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A trecut ceva timp de când Teatrul de Păpuşi "Gulliver" a ajuns la final de stagiune. După un an încărcat, cu numeroase reprezentaţii, participări la festivaluri naţionale şi internaţionale şi o premieră a unui spectacol inedit, actorii păpuşari vor să-i bucure copiii şi pe perioada verii.

Astfel, pe 12 august, de la ora 11,00, în Parcul Rizer se va juca piesa „Scufiţa Roşie”. Povestea “Scufiţa Roşie”, publicată pentru prima dată de Charles Perrault, iar 50 de ani mai târziu de către Fraţii Grimm, este una dintre cele mai montate poveşti pe scenele teatrelor de păpuşi şi animaţie pentru copii. Există un personaj-prezentator care încearcă să intre în graţiile copiilor, dar o paiaţă îl întrerupe tot timpul. Păpuşile foarte frumoase, mânuite cu măiestrie de actorii Marian Sterian, Ramona Păuc, Elena Marin şi Eduard Şişu, fondul muzical foarte dinamic şi variat, precum şi umorul replicilor şi al situaţiilor, ambele imaginate de regizorul Daniel Stanciu, fac din această poveste clasică un spectacol deosebit de atractiv. Scenografia este realizată de Daria Gănescu şi Daniel Stanciu, iar coloana sonoră îi aparţine tot lui Daniel Stanciu.

Tot în Parcul Rizer, pe 26 august, micuţii gălăţeni vor putea urmări spectacolul „Vasilache şi Mărioara”. Vasilache şi Mărioara erau, odinioară, animaţi de trupele ce rătăceau prin ţară cu căruţa, fie în timpul vacanţelor de vară, fie pe la târguri şi bâlciuri. Vasilache este un personaj savuros, deoarece o face pe neştiutorul, ca să prostească pe oricine, se află într-o ceartă permanentă cu nevasta, nesocoteşte orice observaţie i se face şi trezeşte simpatia publicului prin inteligenţa şi priceperea lui. Păpuşarii gălăţeni care vor intra în pielea personajelor sunt Gina Geru, Adina Ariton, Elena Marin, Marian Sterian, Vlad Ajder şi Eduard Şişu, regia purtând semnătura lui Daniel Stanciu.

Distracţia continuă şi pe 2 septembrie, cu spectacolul „Cei trei purceluşi”. Prichindeii se vor întâlni cu îndrăgiţii actori Adina Ariton, Gina Geru, Ramona Păuc, Eliza Cristu şi Aurelian Iorga. Într-o montare în care jocul marionetelor alternează cu cel al actorilor, după un scenariu inspirat din povestea lui Serghei Mihailov, adaptat scenic de regizorul Daniel Stanciu, protagoniştii trec prin multe peripeţii, ajungând în cele din urmă să învingă răul, reprezentat în poveste de un lup siberian, dovedind că nu mărimea, ci mintea ascuţită şi cuminţenia contează. Decorurile imaginate de scenografa Daniela Drăgulescu şi ilustraţia muzicală semnată de Jou-Jou Drăgan întregesc atmosfera de poveste.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele.

Stagiunea 2017-2018 se va deschide pe data de 10 septembrie.

Citit 2293 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.