9 septembrie - Sfinţii Ioachim şi Ana

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

9 septembrie - ca zi de sărbătoare pentru creştinii dreptmăritori -  vine în continuarea marii sărbători împărăteşti a Naşterii Maicii Domnului, şi este zi închinată Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana - părinţii după trup ai Sfintei Fecioare Maria. Ambii Sfinţi prăznuiţi în această zi sunt din neamuri de seamă ale lui Israel.

Sfântul Ioachim, fiul lui Barpatir, era din neamul regelui David şi  strămoşul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.  Sfânta Ana era fiica lui Matan; după tată avea rădăcini în seminţia tribului lui Levi, neam preoţesc, iar dinspre mama sa era din tribul lui Iuda.

Aceşti Sfinţi Părinţi, abia la bătrâneţe,  cu multă rugăciune, cu lacrimi curate şi prin rânduiala lui Dumnezeu au fost binecuvântaţi cu naştere de prunci. Cei doi Drepţi şi Sfinţi Părinţi au adus pe lume,  ca Dar al lui Dumnezeu, pe Sfânta Fecioară Maria.

Tradiţia ne spune că Sfântul şi Dreptul Ioachim a murit după ce a fost prezentată la Templu Sfânta Fecioară Maria şi se presupune că avea vârsta de 80 de ani.

Sfânta Ana a murit în vârstă de 70 de ani, cam la doi ani după Sfântul Ioachim, ultimii ani ai vieţii pământeşti petrecându-i la Templu cu Darul cel de preţ - Sfânta Fecioară Maria, Născătoare de Dumnezeu.

În Biserica noastră Dreptmăritoare, Sfinţii Ioachim şi Ana sunt chemaţi în ajutor - cu rugăciune - mai ales de părinţii din familiile care nu reuşesc să  aducă pe lume copii.

Astăzi să-i cinstim pe cei doi Sfinţi, modele de sfinţenie şi de dragoste  pentru Dumnezeu.

Astăzi, Sărbătoare la Biserica „Sfânta Ana” din Galaţi

În Eparhia Dunării de Jos, creştinii se pot ruga astăzi Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana la Biserica „Sfânta Ana”, din cartierul Dunărea.

După mulţi ani de rugăciune, zidirea noii biserici este aproape finalizată şi se fac eforturi pentru a fi pictată. Astăzi însă este zi de rugăciune, iar  părintele paroh Ioan Jalbă şi  preoţii coslujitori de aici vă aşteaptă în sfântul locaş.

Biserica „Sfânta Ana” este situată lângă Colegiul Economic „Virgil Madgearu.

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.