CUTREMUR de 7,2 grade pe scara Richter în Mexic
Foto: BBC

CUTREMUR de 7,2 grade pe scara Richter în Mexic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE | Cel puţin 13 oameni au murit după ce un elicopter militar s-a prăbuşit în Mexic, iar la bordul acestuia se aflau ministrul mexican de Interne şi guvernatorul statului Oaxaca. Cei doi oficiali au scăpat nevătămaţi, au anunţat, sâmbătă, autorităţile locale, a relatat mediafax.ro. Potrivit Ministerului de Interne din Mexic, elicopterul s-a prăbuşit de la altitudinea de 40 de metri, în timp ce executa manevra de aterizare.


UPDATE | Cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter din Mexic a lăsat aproximativ un milion de case fără curent electric, iar un elicopter militar aflat în recunoaştere, în care se aflau şi ministrul mexican de interne şi guvernatorul statului Oaxaca, s-a prăbuşit.


Un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter a zguduit vineri Mexicul. Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri. Seismul a fost resimţit şi în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut. Seismul s-a produs la ora locală 17,39 (1,39, ora României), la distanţă de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de oraşul Oaxaca şi 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au ieşit de teamă pe străzile din mai multe oraşe.

cutremurul a fost urmat de 225 de replici, inclusiv una de 5,8 grade, potrivit USGS.

Cutremurul s-a produs la mai puţin de şase luni după ce două seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane în centrul şi sudul Mexicului.

Citit 1571 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2018 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.