PESTA PORCINĂ | Cea mai mare industrie porcină din Europa, în pericol

PESTA PORCINĂ | Cea mai mare industrie porcină din Europa, în pericol
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Autorităţile din Franţa au decis construirea unui gard de-a lungul graniţei cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine, virus care poate pune în pericol cea mai mare industrie porcină din Europa.

Autorităţile franceze au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la mai mulţi porci mistreţi din Belgia luna trecută, la doar câţiva kilometri de graniţa comună.

Oficialii belgieni au decis tăierea a mii de porci din zona contaminată, pentru a împiedica virusul să ajungă la fermele locale. În pofida eforturilor depuse, Coreea de Sud şi China au pus embargou pe exporturile de carne de porc provenite din Belgia, în contextul în care cele două ţări se confruntă deja cu o epidemie.

Autorităţile se aşteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână. Însă detaliile finale ale proiectului nu au fost încă stabilite, deoarece se aşteaptă rezultatele studiului de fezabilite şi se doreşte colaborarea cu autorităţile belgiene şi cu Uniunea Europeană. Conform proiectului, gardul va acoperi o parte a graniţei comune, iar în zonele în care nu va putea fi instalat vor fi impuse alte metode de împiedicare a trecerii [link] 

Citit 1679 ori Ultima modificare Duminică, 14 Octombrie 2018 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.