Un român, ales primar în Germania

Un român, ales primar în Germania
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un român a fost ales primar în Goerlitz, oraș din estul Germaniei, după ce l-a învins duminică în turul al doilea al alegerilor locale pe reprezentantul extremei drepte. Octavian Ursu s-a stabilit  în Görlitz în 1990. Românul este înscris în partidul de guvernământ - CDU şi a reuşit să-l învingă pe politicianul de la AfD, un fost poliţist, după ce acesta obţinuse cele mai multe voturi în primul tur.

Românul a fost sprijinit în turul al doilea de celelalte partide, care s-au temut că Görlitz va deveni primul oraş german condus de un extremist de dreapta. În plus, Octavian Ursu a fost susţinut şi de actori, regizori şi scenarişti, în contextul în care industria filmului este o sursă importantă de venit pentru Görlitz. Este oraşul în care s-au filmat mai multe pelicule de succes, printre care "Inglourious Basterds" şi "The Monuments Men".

Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a plecat în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă), la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. El a obţinut în turul al doilea 55,1 la sută din voturi. În primul tur, desfăşurat pe 26 mai, reprezentantul AfD, fostul poliţist Sebastian Wippel, câștigase 36,4 la sută din voturi, în timp ce Ursu, candidatul creştin-democraţilor, obţinuse 30,3 la sută din sufragii.

Citit 1018 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2019 18:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.