Avion de pasageri ucrainean, prăbuşit lângă Teheran

Avion de pasageri ucrainean, prăbuşit lângă Teheran
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul "Imam Khomeini" din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenției Reuters, citând presa iraniană.

Toți pasagerii aflați la bordul avionului ucrainean Boeing 737 au murit după ce aeronava s-a prăbușit la scurt timp după decolare de pe principalul aeroport internațional din Iran, potrivit televiziunii de stat iraniene. Avionul se pare că s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice, după ce a părăsit aeroportul "Imam Khomeini" din Teheran, cu destinația Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparținând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineață, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24. Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona unde s-a prăbușit aeronava, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters. „Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe și poate vom putea salva unii pasageri”, a afirmat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situații de urgență.

Compania americană Boeing a transmis miercuri condoleanțe familiilor victimelor, relatează site-ul postului CNN. Compania a transmis, într-un mesaj publicat pe Twitter că menține contactul cu compania aeriană ucraineană şi a declarat că este „pregătită să asiste în orice mod este necesar”.

Cauza producerii accidentului aviatic din Iran în care 176 de persoane au murit a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor. În urma incendiului, pilotul a pierdut controlul aeronavei, care s-a prăbușit, a adăugat Biniaz. Una dintre cutiile cutiile negre ale avionului a fost găsită de către echipele de salvare iraniene, a informat televiziunea de stat iraniană IRIB, citată de Reuters. Dar Iranul nu va preda cutia neagră către compania Boeing, a declarat Reza Jafarzadeh. Acesta a mai informat că nu este clar încă în ce țară va fi trimisă cutia neagră pentru analizarea datelor.

Ambasada ucraineană la Teheran a șters o declarație anterioară, prin care susținea că prăbușirea că prăbușirea avionului în Iran nu prezintă cauze de natură teroristă, anunțând că noile informații urmează să fie „clarificate”, relatează site-ul postului CNN. Premierul ucrainean a declarat în acest context că este încă prea devreme pentru a fi stabilite cauzele prăbușirii avionului Boeing 737-800 în Iran. "Orice versiune a concluziilor oficiale reprezintă o manipulare", a declarat Oleksiy Honcharuk.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea dintre SUA şi Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

Citit 1212 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.