Iranul a atacat ţinte militare americane din Irak

Iranul a atacat ţinte militare americane din Irak
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Iranul a lansat în noaptea de marţi spre miercuri un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Bazele atacate sunt Al Assad şi Erbil. Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Armata irakiană anunţă că bazele coaliţiei au fost lovite de 22 de rachete, 17 dintre ele lovind baza Al-Asad, din provincia Anbar, conform CNN. Televiziunea de stat iraniană a anunțat că cel puțin 80 de „teroriști americani” au fost uciși în atacurile lansate de Teheran asupra țintelor americane din Irak, adăugând că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată, potrivit Reuters.

Şeful forţelor armate iraniene, Mohammad Baqeri, avertizează că dacă SUA vor reacţiona după atacul cu rachete, răspunsul Teheranului va fi „mai puternic şi mai zdrobitor”, transmite CNN.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a apreciat miercuri că riposta militară iraniană faţă de Statele Unite este insuficientă şi că este esenţial, în opinia sa, să se pună capăt prezenţei americane în Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Presa internațională scrie că atacul lansat de Iran asupra celor două baze americane din Irak va accentua criza din Orientul Mijlociu și ar putea să atragă Statele Unite într-un nou război în regiune.

Citit 1076 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.