Descoperire macabră la granița dintre Michoacan și Guerrero
Foto: Digi24

Descoperire macabră la granița dintre Michoacan și Guerrero
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Corpurile a 12 bărbaţi au fost descoperite într-o camionetă abandonată la frontiera dintre statele mexicane Michoacan şi Guerrero. Potrivit autorităţilor, cadavrele prezentau urme de tortură şi de gloanţe. Unele dintre victime erau dezbrăcate.

Corpurile au fost transferate la serviciul medico-legal, iar autoritățile aşteaptă să fie identificate şi reclamate de familii.

Primele elemente ale anchetei indică o reglare de conturi între membri ai grupărilor criminale implicate în traficul de droguri. Probabil că ororile au avut loc în altă parte, iar asasinii au adus camioneta cu cadavre în locul unde a fost găsită pentru „a amesteca pistele” și a deruta autoritățile, a explicat biroul procurorului.

Michoacan este una din regiunile mexicane cel mai grav afectate de violenţa grupărilor criminale care se ocupă cu traficul de droguri şi alte activităţi ilegale.

Din 2006 până în prezent, ţara a înregistrat circa 275.000 de asasinate, potrivit datelor oficiale, dar nu se știe câte dintre acestea sunt victimele războiului direct dintre cartelurile traficanților de droguri.

Citit 781 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 09:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.