Doi români care au comis infracţiuni internaţionale, extrădați în SUA

Doi români care au comis infracţiuni internaţionale, extrădați în SUA
Sursa foto, libertatea.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, vineri, extrădarea în SUA a doi români. Primul dintre aceştia conducea o reţea de trafic de persoane în România, SUA şi Mexic. Al doilea era hacker şi acţiona la New York.

"Asistăm la un act ce ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de forţele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracţiuni internaţionale. Este vorba despre un cetăţean din vârful unei reţele de trafic de persoane, în România, Mexic şi Statele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curţii de Apel Craiova", a spus, vineri, Marcel Vela, prezent pe Aeroportul Internaţional Otopeni "Henri Coandă", acolo unde a avut loc operaţiunea de extrădare a celor doi suspecţi de infracţiuni internaţionale. Capul reţelei de trafic de persoane este Luigi Cristinel Popescu, de 51 de ani, cunoscut drept unul dintre "exponenţii lumii interlope din Craiova".

Cea de-a doua persoană predată autorităţilor americane este Andrei Răzvan Rusu, acesta fiind acuzat de skimming, activitate prin care obţinea în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a unui card bancar.

Citit 734 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.