Jurnalist de investigații, împușcat în Grecia

Jurnalist de investigații, împușcat în Grecia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat o anchetă, după ce, vineri, 9 aprilie 2021, Giorgos Karaivaz, un veteran al presei de investigații, a fost împușcat, relatează BBC. Karaivaz a fost împușcat de cel puțin șase ori cu o armă cu amortizor, de doi bărbați aflați pe un scuter, în fața casei sale din Atena. Moartea sa „ne-a șocat pe toți”, a spus o purtătoare de cuvânt a guvernului. Organizațiile pentru libertatea presei au declarat că trebuie stabilit dacă Karaivaz a fost ucis pentru munca sa, care acoperea crima organizată și corupția.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut dreptate pentru crima „lașă”, iar președintele Parlamentului European, David Sassoli, a scris pe Twitter că este „devastat” de știre.

Karaivaz, care lucra pentru televiziunea privată Star TV și blogul de știri bloko.gr, a fost împușcat când a coborât din mașină, au declarat martorii. Peste o duzină de carcase de cartușe au fost strânse de la fața locului, au spus surse din poliție. „A fost un o lovitură de profesioniști”, a declarat un oficial din poliție pentru agenția de știri Reuters, vorbind sub condiția anonimatului.

Citit 577 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 20:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.