Restricții pe insulele grecești

Restricții pe insulele grecești
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grecia impune carantină de noapte și interzice complet muzica în baruri și restaurante, în două dintre cele mai populare insule în rândul turiștilor, Zakynthos și Creta. Restricțiile intră în vigoare de vineri și vor fi valabile până pe 13 august, scrie The Guardian.

Secretariatul General pentru Protecția Civilă a anunțat că circulația publică în cele două regiuni va fi interzisă între orele 1,00 și 6,00, cu excepția situațiilor de urgență medicală și a celor legate de locul de muncă. Totodată, în cele două insule muzica va fi complet interzisă în baruri, restaurante și cafenele pentru a preveni astfel supraaglomerarea. Petrecerile și întâlnirile cu mai mult de 20 de persoane sunt, de asemenea, interzise. Amenzile pentru încălcarea acestei restricții pornesc de la 50.000 de euro și pot ajunge la 200.000 de euro, potrivit Ekathimerini.

Decizia de a introduce astfel de restricții în mijlocul sezonului turistic a venit la recomandarea experților în sănătate publică, după ce ambele regiuni au intrat în categoria de risc 4, adică în zona roșie. Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 69 la sută în Zakynthos și 54 la sută în Creta în ultima săptămână. Circa 57 la sută din populaţia Greciei a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52 la sută cu schema completă.

Citit 364 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 21:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.