Separatiștii din Lugansk vor referendum pentru alipirea la Rusia

Separatiștii din Lugansk vor referendum pentru alipirea la Rusia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Șeful autoproclamatei republici Lugansk din estul Ucrainei, Leonid Pasecinik, a declarat că ar putea organiza în curând un referendum pentru aderarea la Federația Rusă, transmite agenția RIA, preluată de Reuters. "Cred că în viitorul apropiat va avea loc un referendum pe teritoriul republicii", a spus Pasecinik. "Oamenii își vor exercita dreptul constituțional suprem și își vor exprima opinia cu privire la aderarea la Federația Rusă", a adăugat acesta.

Vineri, Rusia a anunțat ceea ce pare o restrângere a obiectivelor invaziei, spunând că prima fază a operațiunii sale militare a fost în mare parte finalizată și că se va concentra pe "eliberarea" completă a regiunii separatiste Donbas din estul Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a declarat că separatiștii susținuți de Moscova controlează acum 93% din regiunea ucraineană Lugansk și 54% din regiunea Donețk.

Înainte să declanșeze invazia, pe 21 februarie, Vladimir Putin a anunțat că Rusia recunoaște Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk ca republici independente. Rusia a recunoscut suveranitatea separatiștilor asupra întregilor regiuni Donețk și Lugansk, inclusiv asupra zonelor controlate la acel moment de Ucraina.

Citit 545 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 16:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.