Prima aniversare ca monarh a Regelui Charles al III-lea

Prima aniversare ca monarh a Regelui Charles al III-lea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Regele Charles al III-lea a împlinit luni 74 de ani, fiind prima sa aniversare de când a devenit monarh, după moartea reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles al III-lea nu are planificate angajamente publice astăzi, scrie BBC. 

Deși nu sunt programate evenimente oficiale la care să participe, prima sa zi de naștere ca monarh va fi marcată luni de gărzi, care vor cânta "La mulți ani" în timpul ceremoniei de schimbare a gărzii de la Palatul Buckingham. De asemenea, la orele prânzului vor fi trase 41 de salve în Green Park din Londra.

Regele Charles al III-lea a devenit automat monarh după moartea reginei Elisabeta a II-a, dar va fi încoronat pe 6 mai 2023 la Westminster Abbey din Londra, alături de soția sa, regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii "orientate spre viitor", după cum anunța în octombrie Palatul Buckingham.

Charles al III-lea va fi "uns și binecuvântat" de către șeful spiritual al Bisericii Anglicane, al cărei guvernator suprem este monarhul. Ceremonia, într-o țară aflată în prezent în mijlocul unei crize economice și sociale grave, ar trebui să păstreze structura încoronărilor monarhiei britanice din ultimul mileniu, incluzând în același timp elemente contemporane. Încoronarea monarhilor britanici are loc în Westminster Abbey de 900 de ani.

De la cucerirea normandă din 1066, ceremonia a fost aproape întotdeauna condusă de Arhiepiscopul de Canterbury. Evenimentul are loc în mod tradițional în lunile care urmează ascensiunii la tron. Această perioadă permite respectarea doliului național și regal și organizarea ceremoniei.În conformitate cu dorința lui Charles, ceremonia trebuia să fie mai scurtă, mai mică și mai puțin costisitoare, dar și mai reprezentativă pentru diversitatea Regatului Unit modern.

Regina consoartă Camilla - un titlu pe care Elisabeta a II-a l-a dorit pentru cea de-a doua soție a fiului său - va fi, de asemenea, încoronată în timpul ceremoniei, ale cărei pregătiri sunt cunoscute sub numele de "Operațiunea Golden Orb". Charles este cel mai în vârstă rege care urcă pe tron în istoria monarhiei britanice, după domnia de șapte decenii a Elisabetei a II-a, care și-a sărbătorit jubileul de platină în iunie anul trecut. 

Citit 402 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.