Republica Moldova, amenințată din nou de Rusia cu „repetarea scenariului ucrainean”. „România, cea mai înapoiată țară din NATO”

Republica Moldova, amenințată din nou de Rusia cu „repetarea scenariului ucrainean”. „România, cea mai înapoiată țară din NATO”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Regimul de la Moscova amenință din nou Chișinăul cu „repetarea scenariului ucrainean”, de data aceasta prin vocea vicepreședintelui Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov, scrie Hotnews.ro, citând deschide.md. De asemenea, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova „o provincie a României, cea mai înapoiată țară din NATO”.

Reacția de la Moscova a venit după ce președintele Maia Sandu a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, la Chişinău are loc o „discuţie serioasă” despre oportunitatea de a renunţa la neutralitatea înscrisă în Constituţie şi de a adera la „o alianţă militară mai largă", potrivit unui interviu acordat Politico. Maia Sandu s-a ferit să numească o alianţă militară anume, însă publicaţia a titrat sub semnul întrebării: „E timpul pentru o aderare la NATO?”.

Senatorul rus Andrei Klimov a amenințat Republica Moldova, dând de înțeles că problemele Ucrainei au început în 2014, după anunțarea planurilor Kievului de a adera la NATO. El a susținut că Moldova riscă să repete „politica sinucigașă” a liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

"Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina precum Poroșenko și Zelenski?!”, a scris Klimov pe canalul său de Telegram, conform deschide.md. Totodată, el s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României, pe care a numit-o „cea mai înapoiată țară din NATO”.

La final, Klimov a notat că „problemele” Ucrainei au început după „lovitura de stat” pro-occidentală din 2014, urmată de renunțarea la neutralitate și de cursul de integrare în blocul militar „anti-rus” NATO.

Citit 758 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2023 16:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.