Ucrainenii au „încercuit parțial” Bahmut

Ucrainenii au „încercuit parțial” Bahmut
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, la finalul summitului G7, că trupele ruseşti se află în Bahmut, dar oraşul "nu este ocupat", a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea completă a oraşului, relatează AFP. "Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmut nu este ocupat de Rusia astăzi", a spus Zelenski într-o conferinţă de presă de la finalul summitului G7 din Hiroshima, după o primă serie de declaraţii ambigue înainte de întâlnirea cu Joe Biden, mai devreme, duminică.

"Nu pot să împărtăşesc cu voi opiniile tactice ale militarilor noştri. Cel mai dificil ar fi să existe o eroare tactică la Bahmut şi ca oamenii noştri să fie încercuiţi", a adăugat Zelenski.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Ganna Maliar, a dat asigurări anterior că trupele de la Kiev controlează încă "anumite instalaţii industriale şi infrastructuri" în oraş şi că au "încercuit parţial" Bahmut datorită unui recent avans pe flancurile de nord şi de sud.

De asemenea, preşedintele ucrainean a comparat distrugerile provocate de luptele de la Bahmut cu cele cauzate de bomba atomică de la Hiroshima, în 1945.

Citit 507 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 17:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.