Evgheni Prigojin s-ar fi întors în Rusia

Evgheni Prigojin s-ar fi întors în Rusia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se află în prezent în orașul rusesc Sankt Petersburg, a declarat președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru CNN, în timpul unei conferințe de presă de la Minsk. În urmă cu câteva zile, Lukașenko afirma că șeful mercenarilor este în Belarus. În presa rusă au apărut imagini cu arme, bani, aur, un elicopter, peruci și acte false găsite de anchetatori acasă la Prigojin.

Ca răspuns la o întrebare a lui Matthew Chance de la CNN, Lukașenko a spus că forțele Wagner se află în "taberele lor obișnuite", ceea ce înseamnă că nu se află în Belarus. "În ceea ce îl privește pe Evgheni Prigojin, el se află la Sankt Petersburg. Sau poate că în această dimineață va călători la Moscova sau în altă parte. Dar el nu se află acum pe teritoriul Belarusului", a declarat Lukașenko. Acesta afirma anterior că ţara sa va beneficia de experienţa combatanţilor grupării paramilitare ruse Wagner, pe care el a acceptat să o primească, în cadrul acordului care a pus capăt rebeliunii mercenarilor în Rusia.

De asemenea, Prigojin, care a dispărut din spaţiul public din data de 24 iunie, când a declanșat o rebeliune armată eşuată în Rusia, a publicat luni un mesaj audio în care anticipează noi victorii ale rușilor pe front.

Între timp, au apărut imagini de la perchezițiile făcute de autoritățile ruse la proprietățile lui Evgheni Prigojin, după ce șeful Wagner a declanșat insurecția armată de o zi, la sfârșitul lunii trecute. În pozele și clipurile video "scurse" în presă de serviciile secrete rusești se văd luxul orbitor în care trăia Prigojin și detalii macabre din viața lui. Într-unul din birourile lui Prigojin, anchetatorii au găsit mai multe peruci și acte de identitate, inclusiv unul cu poza șefului Wagner, dar cu alt nume, scrie digi24.ro.

Casa lui Prigojin era ticsită de arme, iar anchetatorii au găsit și un baros imens la intrare, cu inscripția "În caz de negocieri importante". Pe lângă arme, în casă au fost descoperite sume mari de bani și lingouri de aur. Prigojin avea inclusiv o sală de forță și piscină acoperită, dar și o încăpere de reculegere, probabil, pe pereții căreia erau atârnate mai multe icoane.

Într-una din încăperi, anchetatorii au făcut o descoperire macabră: pe perete era atârnată o fotografie înrămată cu mai multe capete retezate. În curtea conacului lui Prigojin se afla elicopterul privat al șefului Wagner, iar imaginile filmate au înregistrat inclusiv una din dubele cu bani găsite de anchetatori, în care erau depozitate zeci de cutii conținând câteva miliarde de ruble.

Citit 420 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 15:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.