Testamentul lui Berlusconi

Testamentul lui Berlusconi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cei doi copii ai lui Silvio Berlusconi din prima căsătorie, Pier Silvio şi Marina, vor controla în comun holdingul familiei, Fininvest, potrivit testamentului lăsat de fostul premier multimiliardar, care a încetat din viață pe 12 iunie. Cei doi vor deţine, în cote egale, 53% din acţiunile Fininvest, restul urmând să se împartă între cei trei copii ai lui Berlusconi din cea de-a doua căsătorie - Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi, conform testamentului consultat de ANSA, preluată de Agerpres.

Marina Berlusconi este în acest moment preşedinta Fininvest, iar Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei de media Mediaset.

Berlusconi, decedat la 86 de ani, i-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, tot 100 de milioane fratelui său Paolo, iar alte 30 de milioane de euro fostului său consilier apropiat Marcello Dell'Ultri, condamnat la patru ani de închisoare şi unul de arest la domiciliu pentru fraudă şi asociere cu mafia.

Fostul magnat şi-a exprimat totodată dragostea pentru copiii săi, într-o scrisoare ce însoţeşte testamentul. "Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi, tatăl vostru", a scris Il Cavaliere, în scrisoarea datată 19 ianuarie 2022, înaintea unei internări la spitalul milanez "San Raffaele".

Deciziile cu privire la Fininvest au fost luate în octombrie 2006, notează ANSA. Averea netă a lui Berlusconi era estimată la momentul decesului la peste şase miliarde de euro.

Citit 582 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2023 15:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.