Încă un adolescent francez mort după un incident cu poliția

Încă un adolescent francez mort după un incident cu poliția
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul francez a făcut apel la calm, joi, în urma morţii unui băiat de 16 ani, care, aflat pe motocicletă, s-a ciocnit cu o maşină de poliţie pe o şosea de lângă Paris şi a murit, relatează Reuters și News.ro.

Procurorii au declarat că investighează acuzaţiile poliţiei potrivit cărora adolescentul nu a oprit în timp ce se deplasa cu motocicleta sa de motocros de-a lungul trotuarului şi, în timp ce fugea, s-a lovit de o maşină a poliţiei la o intersecţie. Adolescentul a murit la spital, din cauza rănilor suferite în urma coliziunii.

Doi agenţi de poliţie au fost reţinuţi în aşteptarea unei anchete pentru omor prin imprudenţă. Accidentul de miercuri, care a avut loc la Elancourt, în departamentul Yvelines, la vest de capitală, s-a produs la puţin mai mult de două luni după ce poliţia a împușcat şi ucis un tânăr de 17 ani de origine nord-africană la un control în trafic, în suburbia pariziană Nanterre. Acel incident a declanșat cinci zile de revolte şi jafuri în întreaga ţară.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a declarat că investigaţiile în curs de desfăşurare vor determina "circumstanțele exacte" ale coliziunii de miercuri. "Evident că fac apel la calm. Fac apel la reținere şi la o analiză atentă", a declarat el la postul de radio France Inter. "Indiferent cât de dramatică este o situaţie, este nevoie de răspunsuri, pe care nu le avem încă", a adăugat el.

Moartea adolescentului, a cărui etnie nu a fost comunicată, a avut loc în timp ce Franţa se pregăteşte să găzduiască Cupa Mondială de rugby.

Citit 512 ori Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2023 16:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.