Compania lui Zuckerberg, pregătită să revină în China

Compania lui Zuckerberg, pregătită să revină în China
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urmă cu 14 ani, China a închis accesul la Facebook. Acum, Meta este pregătită să revină

Compania condusă de Mark Zuckerberg a ajuns la un acord cu multinaționala de jocuri Tencent pentru a vinde căștile cu realitate augmentată Meta Quest în țara asiatică, unde Facebook este blocat din 2009, informează Mediafax.

Conform Wall Street Journal, acordul preliminar va face din Tencent vânzătorul exclusiv al căștilor în China, iar producătorul de jocuri video va începe vânzarea acestora la sfârșitul anului 2024. De asemenea, acesta oferă Meta o șansă de a reveni în China după 14 ani și de a concura cu Bytedance, proprietarul TikTok, care produce casca VR Pico.

Meta și Tencent nu au răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii.

Facebook și Twitter au fost blocate de Beijing la jumătatea anului 2009, în urma unor revolte în provincia Xinjiang, despre care autoritățile au spus că au fost favorizate de rețelele de socializare.

Acordul dintre Meta și Tencent vine pe fondul unor relații tensionate între China și Statele Unite, după ce administrația Biden a impus restricții la exportul anumitor tehnologii de vârf, în special a unor cipuri, în încercarea de a împiedica utilizarea acestora de către armata chineză.

Citit 440 ori Ultima modificare Vineri, 10 Noiembrie 2023 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.