Un cunoscut jurnalist din Germania a primit 600.000 de EUR de la un apropiat al lui Putin

Un cunoscut jurnalist din Germania a primit 600.000 de EUR de la un apropiat al lui Putin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Influentul scriitor și prezentator Hubert Seipel a primit sprijin financiar pentru cele două cărți scrie de el considerate de mulți ca fiind în favoarea președintelui rus, dezvăluie The Guardian.

Hubert Seipel, considerat de mult timp unul dintre cei mai importanți experți independenți din Germania în ceea ce privește Rusia, a primit cel puțin 600.000 de euro (522.000 de lire sterline) în plăți offshore nedeclarate de la companii legate de un oligarh apropiat de Vladimir Putin, potrivit unor dosare care au ieșit la iveală.

Cărțile prezintă ascensiunea lui Putin la putere

Hubert Seipel, un regizor și autor premiat, a primit banii în tranșe, bani care, potrivit documentelor, ar fi trebuit să îl ajute să lucreze la cele două cărți pe care le-a scris și care prezintă ascensiunea lui Putin la putere și oferă portrete descrise de mulți ca fiind simpatizante pentru președintele rus, potrivit The Guardian.

Pentru documentarul Ich Putin - Ein Porträt (Eu Putin - un portret), Seipel a avut acces direct la președinte, urmărindu-l prin Rusia. Documentarul îl arată pe Putin vânând cerbi roșii în Siberia și conducând prin Moscova într-o limuzină, însoțit de Seipel și jucând într-un meci de hochei pe gheață.

Întregul articol, AICI

Citit 398 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 15:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.