Joe Biden, avans minor în fața lui Donald Trump

Joe Biden, avans minor în fața lui Donald Trump
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele american Joe Biden are un avans minor, de un punct procentual, față de Donald Trump, în perspectiva alegerilor prezidențiale, arată un sondaj Reuters/Ipsos realizat în condițiile în care cei doi au destul sprijin din partea formațiunilor lor pentru a apărea pe buletinul de vot în noiembrie, scrie Hotnews.

Noile date sunt semnificativ diferite față de ultimul sondaj important, cel al New York Times, în care Trump avea un avans clar de cinci procente în fața președintelui în exercițiu al SUA. Un sondaj CNN de luna trecută îl plasa tot pe republican ca favorit, iar un sondaj al Wall-Street Journal din decembrie arăta că Trump ar lua 47% din voturi, în timp ce Biden doar 43%.

Acum, însă, aproximativ 39% dintre alegătorii deja înregistrați pentru alegerile prezidențiale au declarat că ar vota pentru Biden și 38% pentru Trump. Avansul lui Biden este însă mai mic decât marja de eroare de 1,8 puncte procentuale a sondajului.

Mulți alegători rămân nehotărâți, 11% dintre ei spunând că ar vota pentru alți candidați, 5% spunând că nu ar vota, iar 7% afirmând că nu știu sau refuzând să răspundă. Sondajul, care a intervievat adulți la nivel național, a inclus mai multe moduri de a măsura sprijinul alegătorilor pentru Biden și Trump, iar majoritatea a indicat o cursă strânsă, notează Reuters.

Trump a avut un avans minor în rândul tuturor respondenților, dar avansul lui Biden în rândul alegătorilor înregistrați deja este semnificativ, deoarece persoanele care sunt deja înregistrate pentru a vota sunt mai susceptibile de a face acest lucru în noiembrie.

Citit 257 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2024 16:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.