Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat duminică dimineață la sediul Ministerului Afacerilor Externe, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse cu privire la "trecutul istoric".

"Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric. S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică", arată MAE.

Kuzmin a fost convocat după ce pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei au fost postate afirmaţii dure ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, ca reacţie la rezoluţia Parlamentului European privind restituirea Tezaurului României sechestrat de Rusia. De asemenea, duminică dimineaţă a fost postat un comunicat după ce un rucsac a fost abandonat în faţa sediului ambasadei: "Acest incident e o încercare deliberată a duşmanilor Rusiei de a provoca panică şi de a împiedica votul din Bucureşti al cetăţenilor ruşi la alegerile prezidenţiale", a susţinut reprezentanta diplomatică, în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Citit 343 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2024 15:59

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de anti-rromân
    Duminică, 17 Martie 2024 15:59
    89.137.136.***
    „Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții rrOMÂNE”... XDDD Asta e gluma anului?? Cred că tot personalul ambasadei ruse râde cu poftă de câteva ore bune! „maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate” - la asta sunt foarte buni rromâno-orcii, LoL!
    1
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.