Renumitul terorist Carlos face greva foamei în închisoare

Renumitul terorist Carlos face greva foamei în închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ilich Ramirez Sanchez, supranumit Carlos, o figură importantă a terorismului internaţional, "îşi va continua în mod radical greva foamei începută la 18 octombrie" atât timp cât va fi menţinut la izolare, a anunţat avocatul său.

Venezuelanul în vârstă de 62 de ani este deţinut în prezent la închisoarea Sante din Paris, în aşteptarea unui nou proces în perioada 7 noiembrie - 16 decembrie, pentru atentate comise în Franţa în 1982 şi 1983 (soldate cu 11 morţi).

Într-o scrisoare adresată ministrului Justiţiei şi dată publicităţii, Vuillemin explică această grevă a foamei prin "încălcarea deliberată a drepturilor la apărare ale clientului său de către administraţia penitenciară", deoarece "computerul lui a fost demontat şi depozitat într-o cutie de carton, fără posibilitatea de a fi instalat în celula de izolare".

Prin urmare, el "nu poate să vizioneze cele două DVD-uri ale dosarului de instrucţie şi nici CD-urile cu notele sale personale", adaugă avocatul.

Potrivit unui document al Administraţiei penitenciare (AP), plasarea la izolare a fost decisă în urma interviului pe care Carlos l-a acordat postului de radio Europe 1. Calificat în documentul AP "drept utilizare neconformă a mijloacelor de comunicare cu exteriorul, acest interviu a fost difuzat la 18 octombrie.

"Într-un fel sau altul, Ilich Ramirez Sanchez, va ieşi de la izolare, deoarece deteriorarea stării sale de sănătate va necesita transferul la spital" a adăugat Vuillemin.

Carlos a fost condamnat deja la închisoare pe viaţă în 1997 pentru uciderea, în 1975, a doi poliţişti şi a unui informator la Paris.

Citit 1137 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2011 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.