Mii de femei au cerut, la Roma, schimbarea Italiei

Mii de femei au cerut, la Roma, schimbarea Italiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de femei italiene au participat, duminică după-amiază, la o reuniune în centrul Romei pentru a "schimba Italia", în continuarea unei manifestaţii din 13 februarie, în care sute de mii de femei i-au spus "basta" lui Silvio Berlusconi.

"Guvernul s-a schimbat, dar nu şi ţara. Iar femeile nu pleacă. Ele rămân pentru a spune că noi vrem să muncim, să avem copii şi să fim în centrul planului de creştere economică", a declarat Cristina Comencini, una dintre principalele personalităţi ale mişcării "Dacă nu acum, atunci când?"("Se non ora quando ?").

"Îi spunem Guvernului că bunăstarea femeilor nu este o cheltuială, ci o investiţie", a afirmat ea în timpul reuniunii supranumite "Dacă nu femeile, atunci cine?", care a avut loc în Piazza del Popolo.

Potrivit organizatorilor, manifestaţia a reunit 20.000 de persoane la Roma şi în alte oraşe din Italia, în special la Torino şi Veneţia (nord). Această mişcare urmăreşte să apere drepturile femeilor, în special dreptul la muncă, ajutoarele acordate tinerelor mame şi nediscriminarea.

Liderul partidului de stânga Sinistra e Liberta Nichi Vendola, guvernator al regiuni Puglia (sud), a participat, de asemenea, la reuniunea de la Roma, afirmând că "criza este şi produsul unei culturi vulgare şi machiste".

"La nivel legislativ, trebuie să ajutăm femeile înfiinţând acele faimoase creşe care în prezent sunt inexistente", a cerut Giulia Bongiorno, o deputată de dreapta fostă membră a partidului lui Berlusconi.

"În centrul Romei, nu mai există nicio creşă, la Camera Deputaţilor există un bărbier, dar nu şi o creşă", a afirmat ea.

Citit 1863 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.