Preşedintele BCE apreciază drept "foarte bun" rezultatul summitului de la Bruxelles

Preşedintele BCE apreciază drept "foarte bun" rezultatul summitului de la Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi a calificat, vineri, drept un "rezultat foarte bun pentru zona euro" deciziile adoptate la summitul de la Bruxelles pe tema crizei datoriilor.

"Este un rezultat foarte bun pentru zona euro", a declarat el la încheierea primei zile a reuniunii. Este baza unui pact bugetar cu mai multă disciplină în cadrul politicilor economice ale statelor membre", a declarat el.

Mario Draghi le-a cerut în ultimele săptămâni liderilor Uniunii monetare să pună în aplicare un astfel de "pact bugetar".

El a adăugat că ar putea să urmeze şi alte elemente, ceea ce numeroşi analişti şi oficiali au interpretat ca posibilitatea unei intervenţii sporite a BCE pentru a contracara criza datoriilor.

Dar preşedintele instituţiei monetare de la Frankfurt a spulberat aceste speranţe joi, afirmând că propunerile sale au fost interpretate greşit şi reafirmând că BCE nu îşi va consolida programele de cumpărare a datoriei statelor aflate în dificultate financiară. Ori, numeroase capitale, începând cu Parisul, dar şi Comisia Europeană apreciază că BCE este singura protecţie credibilă în faţa propagării crizei.

Potrivit unei surse europene, recompensa oferită vineri dimineaţă de Mario Draghi europenilor este un semn bun. "Pactul bugetar este semnalul că BCE aştepta, noi sperăm acum că va acţiona mai mult, în deplină independenţă", a adăugat această sursă.

Citit 1358 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.