Un român a dispărut în Noua Zeelandă

Un român a dispărut în Noua Zeelandă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un român în vârstă de 33 de ani, Mihai Muncus-Nagy, a dispărut luni pe insula Raoul din Noua Zeelandă, iar autorităţile au întrerupt căutările deoarece şansele ca acesta să fie găsit în viaţă sunt foarte mici, relatează New Zealand Herald, în ediţia electronică. Muncus-Nagy ar fi fost luat de un val de pe stânci.

"Având în vedere perioada de timp care a trecut fără ca Mihai să fie găsit, am depăşit puntul în care am putea să mai sperăm că acesta să fie găsit în viaţă", a declarat managerul Departamentului pentru Conservare, Tim Brandenburg.

Autorităţile din Noua Zeelandă au oferit sprijin familiei acestuia din România, care a acceptat că este puţin probabil ca acesta să fi supravieţuit.

Coordonatorul misiunii de cercetare, Greg Johnston, a declarat că dacă vor apărea noi informaţii, căutările ar putea fi reluate.

Muncus-Nagy s-a alăturat echipei de pe insulă la sfârşitul lui octombrie, îndeplinindu-şi visul de a merge pe insula Raoul. Experienţa sa montană şi disponibilitatea de a lucra în echipe mici în mediul extern l-au recomandat pentru această activitate.

"Ştim că Mihai a fost foarte bucuros să aibă oportunitatea de a contribui la programul insulei. El era pasionat de munca sa (...). Colegii lui mi-au spus că era foarte popular, o persoană amuzantă şi capabilă, o plăcere să îl ai în preajmă. Ne va lipsi enorm", a declarat Brandenburg.

Muncus-Nagy era unul dintre cei patru voluntari care ajută trei membri ai DoC care monitorizează activitatea seismică şi vulcanică de pe insulă şi contribuie la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec.

Citit 2283 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.