Jose Barroso cere ca la summitul european să se dea un răspuns celor 25 de milioane de şomeri din UE

Jose Barroso cere ca la summitul european să se dea un răspuns celor 25 de milioane de şomeri din UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso, a cerut miercuri celor 27 de state membre ale blocului comunitar ca la summitul de joi şi vineri consacrat bugetului multianual european să se dea un răspuns celor 25 de milioane de şomeri ai Uniunii Europene, relatează agenţia EFE.

Într-un discurs rostit în faţa Parlamentului European, Barroso a făcut apel la statele membre să ajungă la un acord asupra bugetului comunitar pentru perioada 2014-2020, "care să fie expresia solidarităţii cu ţările care suferă în urma crizei şi care nu dispun de mijloace pentru a-şi ajuta cetăţenii cei mai afectaţi". El a cerut şefilor de stat şi de guvern să nu "piardă oportunitatea" şi să găsească instrumentele pentru a oferi celor 25 de milioane de şomeri europeni şansa la "o viaţă demnă".

José Manuel Durao Barroso a reamintit că executivul european a elaborat deja mai multe iniţiative menite să combată şomajul, cum ar fi redirecţionarea fondurilor din alte programe europene sau propunerea ca guvernele să ofere prin lege o oportunitate lucrativă sau de formare tinerilor care sunt şomeri de cel puţin patru luni. "Bugetul european trebuie folosit pentru acest tip de problematici sociale (...). Ar fi o dovadă de solidaritate", a punctat Barroso în faţa deputaţilor europeni.

Şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a avut cu o zi în urmă o poziţie asemănătoare pe acest subiect, el propunând ca în cadrul bugetului european multianual mai multe miliarde de euro să fie destinate combaterii şomajului în rândul tinerilor.

Citit 1603 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.