Dilma Rousseff, preşedinta Braziliei, a fost DESTITUITĂ din funcție
Foto: Sursa foto: premiumtimesng.com

Dilma Rousseff, preşedinta Braziliei, a fost DESTITUITĂ din funcție
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele interimar Michel Temer o va înlocui pe Rousseff pe perioada mandatului, care se încheie pe data de 1 ianurie 2019


Senatul din Brazilia a votat pentru demiterea preşedintelui Dilma Rousseff, considerând-o vinovată pentru manipularea conturior publice, potrivit BBC News online.

61 de senatori au votat ”pentru” destituirea Dilmei Rousseff, iar 20 au votat ”împotrivă”, îndeplinind majoritatea de două treimi necesară pentru a o elimina din funcția de președinte.

După cele şase zile ale procesului de demitere, Senatul, transformat cu acest prilej in tribunal, a decis că Dilma Rousseff este vinovată pentru încălcarea legilor bugetare, a relatat Le Figaro. Dilma Rousseff neagă acuzaţiile.

Dilma Rousseff și-a păstrat, în schimb, drepturile civile, după un alt vot, unde majoritatea necesară de două treimi nu a fost atinsă. Numai 42 de senatori au votat ”pentru”, 36 ”împotrivă”, iar trei s-au abținut. Aceasta înseamnă că Dilma Rousseff rămâne eligibilă. Va putea candida pentru mandate de senator, deputat, dar nu și la președinție în 2018, pentru că a fost aleasă deja pentru două mandate consecutive.

Michel Temer a devenit miercuri, 31 august, noul președinte al Braziliei, la câteva ore după ce Dilma Rousseff a fost destituită, punându-se astfel capăt la 13 ani de domnie a stângii în cea mai mare țară din America Latină, a notat AFP. Sursa mediafax.ro

Fost vicepreședinte al Dilmei Rousseff, omul puternic al PMDB (centru dreapta) - care a precipitat alungarea de la putere a șefei statului - a depus jurământul în Senat și va conduce o țară în criză până la viitoarele alegeri legislative și prezidențiale de la sfârșitul lui 2018.

La fel de impopular ca și adversara sa, Michel Temer, 75 de ani, a promis în prima reuniune a cabinetului său "să repună Brazilia pe drumul cel bun". Sursa agerpres.ro

Citit 2590 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2016 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.