UPDATE | Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal
Foto: Sursa foto: AP | Burhan Ozbilici

UPDATE | Ambasadorul Rusiei în Turcia, împuşcat mortal
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE, ora 21,37 | Mevlut Mert Altintas, în vârstă de 22 de ani, autorul atacului soldat cu moartea ambasadorului rus în Turcia nu mai era agent de poliţie, după ce fusese disponibilizat în contextul suspiciunilor privind implicarea în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, a relatat site-ul Haberturk, citat de agenţia Tass.

Statele Unite condamnă atacul armat asupra ambasadorului Rusiei în Turcia, a anunţat Departamentul de Stat al SUA, a relatat Reuters.

PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

FOTO ȘI VIDEO | ATENȚIE, IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL! - CLICK AICI

Tot luni seară, 19 decembrie, a avut loc un ATENTAT în Berlin. Un camion a intrat în mulţime, la un târg de Crăciun - CLICK AICI PENTRU DETALII

Tot luni seară, 19 decembrie, a avut loc un atac la Centrul Islamic din Zurich. Trei persoane împuşcate - CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Tot luni, ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara. Oficialul a decedat la spital din cauza rănilor suferite - CLICK AICI PENTRU DETALII


UPDATE: Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a adresat în cursul serii de luni o scrisoare omologului rus, Serghei Lavrov, în legătură cu atentatul de la Ankara, soldat cu decesul ambasadorului Federaţiei Ruse în Republica Turcia.

În mesajul ministrului român se subliniază condamnarea cu fermitate de către România a acestui act abominabil îndreptat împotriva unui ambasador şi importanţa eforturilor pentru combaterea actelor teroriste şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi, a informat Ministerul Afacerilro Externe prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministrul Lazăr Comănescu a adresat, de asemenea, condoleanţe familiei victimei şi a exprimat solidaritatea cu poporul rus în aceste momente dificile.


Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara, a relatat mediafax.ro. Ambasadorul a decedat la spital din cauza rănilor suferite, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan nu va permite ca asasinarea ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, să afecteze prietenia ruso-turcă, a reacţionat Ministerul de Externe de la Ankara, citat de site-ul agenţiei Reuters. Consiliul Federaţiei ruse, Camera superioară a Parlamentului rus, a cerut crearea unei comisii speciale ruso-turce pentru anchetarea asasinării ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov. Cazul a fost preluat deja de Comisia rusă pentru investigaţii, informează site-ul agenţiei Interfax. Surse parlamentare ruse citate de Interfax au denunţat lipsa măsurilor de securitate eficiente în Turcia. Surse diplomatice ruse au vorbit chiar de o "gafă" a serviciilor de securitate turce.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a condamnat vehement asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a relatat site-ul cotidianului Le Figaro.

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a condamnat, luni seară, asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, numindu-l un "act odios".

Citit 3324 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.