UPDATE | MAE: Un cetăţean român a fost rănit în atacul de la Las Vegas (imagini VIDEO din momentul atacului)

UPDATE | MAE: Un cetăţean român a fost rănit în atacul de la Las Vegas (imagini VIDEO din momentul atacului)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE | Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, un cetăţean român a fost identificat printre persoanele rănite în atacul armat de duminică, din Las Vegas. ”Încă de la momentul desfăşurării atacului care a avut loc astăzi, 2 octombrie 2017, la Las Vegas, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a informat MAE.

Consulul onorific al României la Las Vegas intenţionează să-l viziteze pe român de îndată ce starea de sănătate a acestuia va permite acest lucru.

Românul, în vârstă de 23 de ani, clujean stabilit în SUA, lucra pentru organizatorii evenimentului, se arată pe site-ul stirileprotv.ro. CLICK AICI pentru detalii și imagini VIDEO din momentul atacului.

Conform unui nou bilanț, cel puțin 59 de persoane au murit și 525 au fost rănite.


Cel mai sângeros ATAC ARMAT din SUA | Peste 50 de oameni au fost ucişi, iar alţi 200 au fost răniţi în cel mai mare atac armat din SUA, care s-a petrecut luni dimineaţă (ora locală - 22,30, duminică seară), la un festival de muzică country în Las Vegas, în zona cazinoului Mandalay.

În timpul unei melodii, deodată s-a auzit cum o armă automată era descărcată în mulţime. Pentru un moment s-a instalat liniştea, după care a început vacarmul, informează Digi 24, care citează publicaţii americane.

Atacatorul este Stephen Paddock, un bărbat de culoare albă, în vârstă de 64 de ani, din Mesquite (Nevada). El a deschis focul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay şi a tras în mulțimea care participa la festivalul Route 91 Harvest, pe faimoasa Las Vegas Strip. Ulterior, bărbatul a fost ucis de polițiști.

Potrivit poliţiei, în camera de hotel ocupată de Paddock au fost descoperite mai multe puşti.

Șeriful din Las Vegas a anunțat că o femeie, care se afla în mașină cu Paddock înainte de atac, este căutată de poliție pentru a fi supusă unui interogatoriu.

„Oamenii ţipau, alergau disperaţi, nu ştiau ce se întâmplă. Am încercat să interacţionez cu doi americani care mi-au spus: încercaţi să staţi în camerele voastre, e cel mai bine pentru voi. După 20 de minute, tot oraşul era împânzit de poliţie, au început să vină trupe ale FBI, am fost destul de panicaţi”, a povestit pentru Digi 24 Răzvan, student român aflat în programul „Work&Travel”.

Citit 2638 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2017 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.