Protest în rândul angajaţilor Google

Protest în rândul angajaţilor Google
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Numită Project Maven, iniţiativa pornită de US Department of Defense vizează dezvoltarea de tehnologii AI pentru procesare vizuală a imaginilor filmate cu ajutorul dronelor militare.

Reacţionând la anunţul-surpriză, mai mult de 3.100 de angajaţi Google au semnat o petiţie, solicitând CEO-ului Google, Sundar Pichai, să reconsidere implicarea companiei în acest proiect. "Google nu ar trebui să fie în industria războiului", sunt de părere angajaţii companiei americane.

Pornit în luna aprilie a anului trecut, Project Maven utilizează software-ul TensorFlow, dezvoltat pentru analizarea şi catalogarea imaginilor din albumele Google Photos în funcţie de conţinutul acestora. Potrivit reprezentanţilor Google, contribuţia adusă în cadrul Project Maven este una non-ofensivă, în sensul că tehnologia nu va servi la "operarea sau controlarea dronelor" şi "nu va folosi la lansarea de armament". În cazul de faţă, tehnologiile dezvoltate de Google ar urma să folosească la evidenţierea elementelor de interes din imagini şi trimiterea acestora spre analiză suplimentară, folosind personal calificat.

Sursa: go4it.ro

Citit 1987 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 12:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.