Weekend sângeros la Chicago

Weekend sângeros la Chicago
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte zeci, printre care şi un copil de 11 ani, au fost rănite în incidente armate multiple la Chicago, în weekend, cele mai multe atribuite unor bande care afectează viaţa celui de-al treilea oraş american ca mărime, relatează AFP, citată de news.ro.

Potrivit unui bilanţ al cotidianului local "Chicago Tribune", 40 de persoane au fost atinse de gloanţe, în doar şapte ore. Între ele se află simpli pietoni, dar şi presupuşi membri ai unor bande, care sunt foarte active în cartierele din vest şi sud ale oraşului, foarte sărace şi dominate de minorităţi etnice.

De vineri seara şi până luni dimineaţa, ziarul a numărat 70 de persoane împuşcate. Unele tiruri erau "ţintite" şi legate de conflicte între bande, a precizat pentru presă Fred Waller, un reprezentant al poliţiei din Chicago. Potrivit acestuia, gloanţe au ajuns în mai multe rânduri în mulţime, fără discernământ. Această reintensificare a violenţelor a coincis cu organizarea celebrului festival de muzică Lollapalooza, în centrul oraşului, ceea ce a mobilizat un important număr de poliţişti. Festivalul nu a fost afectat de tiruri, a subliniat Waller.

În 2016, numărul crimelor la Chicago - al cărui primar este Rahm Emanuel, fostul secretar general al lui Barack Obama la Casa Albă - a atins cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani, motiv din cauza căruia preşedintele Donald Trump critică oraşul. Cu toate acestea, potrivit lui Waller, de la începutul lui 2018, atacurile armate au scăzut cu peste 30 la sută, iar numărul crimelor s-a redus cu un sfert.

Înainte de weekend, în oraşul de pe malul Lacului Michigan fuseseră înregistrate 310 crime de la începutul anului, bilanţul cel mai important din Statele Unite, peste cele ale celor mai mari două oraşe din ţară, New York şi Los Angeles. Peste 5.500 de arme deţinute ilegal au fost confiscate pe străzile din Chicago, a precizat Waller, insistând asupra angajamentului autorităţilor de a continua un efort în vederea îmbunătăţirii securităţii.

Citit 1450 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 18:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.