Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În vreme ce noi, românii, mai avem de aşteptat până vom intra în Noul An, alţii sunt deja în 2019! Este vorba, potrivit Mediafax, de locuitorii arhipelagului Kiribati şi ai insulelor Samoa din Pacific, care la ora 12,00, ora României, au păşit deja în Noul An. Pe 21 din cele 33 de insule care alcătuiesc arhipelagul trăiesc 100.000 de oameni. Ei sunt primii care văd răsăritul soarelui în fiecare zi şi, deci, cei care sărbătoresc primii revelionul an de an.

Când la noi bate ora 13,00, pentru locuitorii din Noua Zeelandă va fi miezul nopţii, marcat, ca în fiecare an, cu un uriaş foc de artificii lansat de pe Sky Tower din Auckland, cea mai înaltă clădire din emisfera sudică. Şi după ei, vine rândul celor din Australia să detoneze tone de materiale pirotehice pentru celebrul spectacol de artificii de Anul Nou, cel de la Sydney.

La ora 17,00, după ceasul nostru, Revelionul va începe în Japonia şi Coreea de Sud, o oră mai târziu, vor păşi în noul an locuitorii din China, Hong Kong şi Singapore, iar la 19,00 - cei din Indonezia şi Thailanda.

La 20,00, ora României, le va veni rândul celor din Bangladesh, Kazahstan şi unele regiuni din Rusia, iar la 22,00, un spectacol de artificii va marca intrarea în 2019 a Emiratelor Arabe Unite.

Ultimii care vor întâmpina Noul An sunt cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană (luni, ora 13,00, ora României).

Citit 1325 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2019 00:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro