Preşedintele SUA se umflă în pene. Donald Trump ”ar putea candida pentru orice funcţie” în Europa

Preşedintele SUA se umflă în pene. Donald Trump ”ar putea candida pentru orice funcţie” în Europa
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele american Donald Trump susţine că se simte încurajat de lipsa de popularitate de care se "bucură" în rândul europenilor, pentru că, explică el, dacă nu ar fi aşa, ar însemna că nu-şi face meseria, relatează DPA.

"Nu am fost ales de europeni. Am fost ales de americani, de contribuabilii americani", a subliniat Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă. Cu acelaşi prilej, Trump şi-a reiterat convingerea că unele state europene, cum este Germania, investesc prea puţin în apărare şi profită de SUA în relaţiile comerciale.

În acelaşi timp, însă, el s-a declarat încrezător că brandul său de populism "ar da bine" şi dacă ar candida în Europa. "Aş putea fi cel mai popular din Europa. Aş putea candida pentru orice funcţie aş vrea. Dar nu vreau. Vreau (ca europenii) să ne trateze corect şi nu ne tratează", a spus Trump.

Preşedintele american a făcut aceste comentarii în contextul în care proaspătul senator Mitt Romney - fost candidat republican la preşedinţie în 2012 - a remarcat într-un recent editorial că nivelul de popularitate al lui Donald Trump este extrem de scăzut, mai ales în Europa. "Într-un sondaj din 2016 al Pew Research Center, 84 la sută dintre respondenţii din Germania, Marea Britanie, Franţa, Canada şi Suedia au apreciat că preşedintele american "va face ce trebuie" în afacerile internaţionale. Într-un an, acest număr s-a redus la 16 la sută", a scris Romney.

Mitt Romney, fost candidat republican la alegerile prezidenţiale americane în 2012, ales senator de Utah în cursul alegerilor de la jumătatea mandatului în noiembrie 2018, a formulat şi alte critici severe la adresa preşedintelui Donald Trump. De exemplu, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Mitt Romney, considerat o personalitate moderată a Partidului Republican, l-a calificat pe Donald Trump drept "escroc lacom şi misogin". Trump ripostase la această afirmaţie declarând că Romney "tremurase ca un câine" în timp ce a candidat, fără succes, la preşedinţie în 2012, împotriva lui Barack Obama.

În pofida acestor afirmaţii, Romney fusese luat în considerare, pentru scurt timp, pentru a deveni secretar de stat înainte de sosirea lui Trump la Casa Albă şi magnatul imobiliar şi-a exprimat sprijinul pentru candidatura lui Romney anul trecut, când acesta a concurat pentru un post de senator de Utah în cursul alegerilor de la jumătatea mandatului.

"Cuvintele şi acţiunile lui Trump au semănat tulburare în lume", a adăugat senatorul de Utah, subliniind că Trump nu s-a arătat la înălţimea Biroului Oval în cursul celor doi ani care s-au scurs.

Presa americană nu a ezitat să sublinieze că aceste comentarii ale lui Mitt Romney ar sugera că acesta ar putea să candideze împotriva lui Donald Trump în alegerile primare republicane pentru preşedinţia SUA în 2020, notează AFP.

Citit 1177 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.