Tratatul Brexit, în chinurile (re)facerii

Tratatul Brexit, în chinurile (re)facerii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Avocatul general al executivului britanic, Geoffrey Cox, însărcinat cu consilierea juridică a acestui guvern, a anunţat miercuri că Londra le-a făcut noi propuneri liderilor europeni în timpul unor discuţii "energice" care au avut loc marţi la Bruxelles, relatează AFP. "Suntem în centrul acestui subiect. Am făcut propuneri, foarte rezonabile, şi vom discuta în detaliu", a declarat Geoffrey Cocs. "Cele două părţi au avut luări de poziţii solide, energice, suntem acum confruntaţi cu discuţii veritabile", a adăugat el.

Pe de altă parte, Comisia Europeană a afirmat miercuri că nu există o "soluţie identificată" în acest stadiu pentru a ieşi din impas. Potrivit unor oficiali UE şi diplomaţi citaţi de Reuters, nu se anticipează un progres înainte de weekend. "Este improbabil că va exista un acord înainte de weekend. Ne pregătim pentru un weekend de muncă", a declarat un oficial UE.

Diplomaţi au speculat că, dacă negociatorii UE şi britanici ajung la un acord în cursul weekendului, May ar putea veni la Bruxelles luni pentru a-l valida politic şi a-l duce înapoi la Londra cu doar o zi înainte de data limită stabilită pentru un ultim vot de susţinere a unei ieşiri ordonate din UE.

Citit 2000 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 17:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.