Anchetă după incidentul armat din Utrecht

Anchetă după incidentul armat din Utrecht
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliția olandeză a reținut în total trei suspecți în cazul incidentului armat de la Utrecht, soldat cu moartea a trei persoane, informează Dpa, citând presa locală. Autoritățile olandeze încearcă să stabilească din ce motiv presupusul atacator, identificat drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani originar din Turcia, a deschis focul asupra călătorilor aflați într-un tramvai.

Trei persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, trei dintre acestea fiind în stare critică, a anunțat Jan van Zanen, primarul orașului Utrecht.

Alți doi suspecți au fost reținuți, însă autoritățile nu au oferit informații despre presupusa lor implicare în incidentul produs luni, potrivit cotidianului olandez Telegraaf.

Oficiali din cadrul Ministerului olandez de Interne și Poliției din Utrecht au declarat că momentan nu este clar dacă incidentul armat a fost unul de natură teroristă sau a fost vorba de o dispută personală. Potrivit NOS, organizația publică de radio și TV din Olanda, Gokmen Tanis este cunoscut autorităților olandeze, având un cazier consistent. Printre altele, bărbatul a fost condamnat în 2013 pentru tentativă de omor, iar în urmă cu două săptămâni a fost trimis în judecată pentru viol. Un martor ocular a declarat că bărbatul părea să vizeze în mod particular o anumită femeie.

Citit 1303 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2019 17:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.