Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ucraina şi-a consolidat într-un timp foarte scurt capacităţile de rachete în scop de descurajare în perioada conflictului din estul ţării, care continuă din 2014, iar întregul lanţ de producţie a acestor sisteme de rachete se află pe teritoriul ucrainean, a declarat preşedintele în exerciţiu, Petro Poroşenko, aflat în plină campanie electorală pentru turul doi al scrutinului prezidenţial din 21 aprilie, informează portalul Liga.
Ucraina dispune de rachete de croazieră de înaltă precizie cu o rază de acţiune de peste 1.000 de km, care pot transporta o încărcătură de circa 150 kg, a afirmat Poroşenko în emisiunea 'Libertatea cuvântului' de pe canalul ICTV. „Noi dispunem acum de o rachetă, care a fost testată cu succes şi este capabilă să lovească la peste 1.000 de km distanţă. Întregul dispozitiv a fost creat de specialişti ucraineni”, a mai spus Poroşenko, care şi-a făcut un titlu de glorie din consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării.
Potrivit acestuia, militari ai armatei ucrainene învaţă acum să folosească acest tip de arme, deoarece, după renunţarea la rachetele de croazieră rămase din epoca sovietică, au rămas puţini specialişti capabili să opereze astfel de sisteme.

Citit 852 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 17:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro