Ucraina va dispune de rachete cu rază de acţiune de peste 1.000 km

Ucraina va dispune de rachete cu rază de acţiune de peste 1.000 km
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ucraina şi-a consolidat într-un timp foarte scurt capacităţile de rachete în scop de descurajare în perioada conflictului din estul ţării, care continuă din 2014, iar întregul lanţ de producţie a acestor sisteme de rachete se află pe teritoriul ucrainean, a declarat preşedintele în exerciţiu, Petro Poroşenko, aflat în plină campanie electorală pentru turul doi al scrutinului prezidenţial din 21 aprilie, informează portalul Liga.

Ucraina dispune de rachete de croazieră de înaltă precizie cu o rază de acţiune de peste 1.000 de km, care pot transporta o încărcătură de circa 150 kg, a afirmat Poroşenko în emisiunea 'Libertatea cuvântului' de pe canalul ICTV. „Noi dispunem acum de o rachetă, care a fost testată cu succes şi este capabilă să lovească la peste 1.000 de km distanţă. Întregul dispozitiv a fost creat de specialişti ucraineni”, a mai spus Poroşenko, care şi-a făcut un titlu de glorie din consolidarea capacităţilor de apărare ale ţării.

Potrivit acestuia, militari ai armatei ucrainene învaţă acum să folosească acest tip de arme, deoarece, după renunţarea la rachetele de croazieră rămase din epoca sovietică, au rămas puţini specialişti capabili să opereze astfel de sisteme.

Citit 2044 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 17:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.