Cine va prelua ştafeta de la Angela Merkel?

Cine va prelua ştafeta de la Angela Merkel?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Annegret Kramp-Karrenbauer este favorita alegătorilor pentru preluarea postului de cancelar al Germaniei, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost preluate luni de DPA. Circa 28 la sută din germani o preferă pe Kramp-Karrenbauer ca succesoare a celei care i-a fost mentor politic, Angela Merkel. Ei ar vota-o pe noua şefă a Uniunii Creştin-Democrate (UCD), dacă funcţia de cancelar s-ar obţine prin vot direct, arată sondajul realizat de grupul Forsa pentru televiziunile RTL/n-tv.

Pe locul al doilea, cu 24 la sută din preferinţele ipotetice, s-a clasat ministrul de finanţe Olaf Scholz, reprezentant al Partidului Social Democrat (SPD). Lidera SPD, Andrea Nahles, ar fi votată direct cancelar de numai 9 la sută din electoratul german. Între cei doi politicieni din SPD s-a clasat noul conducător al Verzilor, Robert Habeck, cu 20 la sută din opţiuni. Manfred Guellner, reprezentant al Forsa, a sugerat că Verzii au şanse de a conduce o coaliţie pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei.

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, sondajul arată că CDU ar obţine 29 la sută din voturi, Verzii - 19 la sută, SPD - 16 la sută. Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) - 12 la sută, Democraţii Liberi (susţinători ai mediului de afaceri) - 10 la sută, iar Stânga - 8 la sută. Sondajul a fost realizat în intervalul 8-12 aprilie pe un eşantion de 2.501 cetăţeni germani şi are o marjă de eroare de 2,5 procente.

Citit 1309 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.