Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Annegret Kramp-Karrenbauer este favorita alegătorilor pentru preluarea postului de cancelar al Germaniei, arată un sondaj ale cărui rezultate au fost preluate luni de DPA. Circa 28 la sută din germani o preferă pe Kramp-Karrenbauer ca succesoare a celei care i-a fost mentor politic, Angela Merkel. Ei ar vota-o pe noua şefă a Uniunii Creştin-Democrate (UCD), dacă funcţia de cancelar s-ar obţine prin vot direct, arată sondajul realizat de grupul Forsa pentru televiziunile RTL/n-tv.
Pe locul al doilea, cu 24 la sută din preferinţele ipotetice, s-a clasat ministrul de finanţe Olaf Scholz, reprezentant al Partidului Social Democrat (SPD). Lidera SPD, Andrea Nahles, ar fi votată direct cancelar de numai 9 la sută din electoratul german. Între cei doi politicieni din SPD s-a clasat noul conducător al Verzilor, Robert Habeck, cu 20 la sută din opţiuni. Manfred Guellner, reprezentant al Forsa, a sugerat că Verzii au şanse de a conduce o coaliţie pentru prima dată în istoria postbelică a Germaniei.
Dacă alegerile parlamentare ar avea loc astăzi, sondajul arată că CDU ar obţine 29 la sută din voturi, Verzii - 19 la sută, SPD - 16 la sută. Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreaptă) - 12 la sută, Democraţii Liberi (susţinători ai mediului de afaceri) - 10 la sută, iar Stânga - 8 la sută. Sondajul a fost realizat în intervalul 8-12 aprilie pe un eşantion de 2.501 cetăţeni germani şi are o marjă de eroare de 2,5 procente.

Citit 339 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 18:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro